Ansiktsvård

ARKIV / Permalink / 2
 
Femte månaden som p-pillerfri och min hud är helt i obalans. Min stackars hud som brukar vara så perfekt och felfri. Att ha käkat piller i åtta år känns skrämmande men att huden reagerar så här känns nästan värre. Just nu vill jag inte börja äta p-piller igen utan vänta tills min hud blivit bra igen. Förmodligen kommer jag aldrig börja äta p-piller igen om det är såhär det ska vara när man slutar. För att inte tala om andra biverkningar som kan komma ut av det. Såklart är det enkelt och jag har aldrig haft några problem med p-piller men det känns bara inte bra att det påverkar kroppen så mycket mer än vad vi någonsin kommer känna av.
 
Det är lustigt hur dålig hy kan få en att må så dåligt! Blä. Och det värsta man kan göra är ju att kämpa emot det för då blir det bara tusen gånger värre. Dessutom jobbar jag med kunder varje dag och då känns det som att man ändå vill sminka sig lite lätt när man egentligen borde vara helt utan. Och sedan KAN JAG INTE låta bli att klämma, måste låsa fast händerna eller liksom aldrig gå förbi någon spegel. Nååå jaaa.... Eftersom jag kört lite för hårt på Glam Glow supermud så har min hud börjat bli lite torr så nu ska jag börja proppa den med fukt istället. Nu ska jag försöka vara snäll och inte kämpa emot. Pfft.
 
Någon som har haft liknande problem, tips? 
 
#1 - - Anonym:

Har du testat äta nattljusolja? Finns som kapslar på hälsokostbutiker, de sägs vara hormonbalanserande jag har blivit hjälpt av dom då jag har kommit underfund med att min hy är så hormonell! Annars kan jag varmt rekommendera Paulas choice som finns på skincity, deras peelingar med bha-syror är grymma!

Svar: Spännande! Det ska jag genast kolla upp, tusen tack för tipsen :D
Sandra Vikström

#2 - - Johanna:

Jag har mått dåligt över min hy och det värsta var just det att jag inte kunde hålla mina fingrar i styr vilket skapade sår och ännu mer finnar. Det blev en ond cirkel och ett tvång, jobbar fortfarande med detta trots balanserad och fin hy idag. Jag exprimenterade mycket och prövade på en massa men tillslut fick jag nog. Jag började använda Duac och under denna tid INGET annat, det var det bästa jag hade kunnat göra och en vändpunkt för mig. Krämen är på recept och innehåller antibiotika men ändå relativt mild och jag fick inga biverkningar. Krämen hjälpte snabbt och effektivt vilket höll mig från att studera hyn med förstoringsglas och sluta klämma. Sedan får man inte glömma att dricka mycket vatten, stressa ned och förstå att skavanker är en del av livet och vi är lika fina ändå :-)

Till top