Ansiktsvård

ARKIV / Permalink / 2
 
Femte månaden som p-pillerfri och min hud är helt i obalans. Min stackars hud som brukar vara så perfekt och felfri. Att ha käkat piller i åtta år känns skrämmande men att huden reagerar så här känns nästan värre. Just nu vill jag inte börja äta p-piller igen utan vänta tills min hud blivit bra igen. Förmodligen kommer jag aldrig börja äta p-piller igen om det är såhär det ska vara när man slutar. För att inte tala om andra biverkningar som kan komma ut av det. Såklart är det enkelt och jag har aldrig haft några problem med p-piller men det känns bara inte bra att det påverkar kroppen så mycket mer än vad vi någonsin kommer känna av.
 
Det är lustigt hur dålig hy kan få en att må så dåligt! Blä. Och det värsta man kan göra är ju att kämpa emot det för då blir det bara tusen gånger värre. Dessutom jobbar jag med kunder varje dag och då känns det som att man ändå vill sminka sig lite lätt när man egentligen borde vara helt utan. Och sedan KAN JAG INTE låta bli att klämma, måste låsa fast händerna eller liksom aldrig gå förbi någon spegel. Nååå jaaa.... Eftersom jag kört lite för hårt på Glam Glow supermud så har min hud börjat bli lite torr så nu ska jag börja proppa den med fukt istället. Nu ska jag försöka vara snäll och inte kämpa emot. Pfft.
 
Någon som har haft liknande problem, tips? 
 

Valborg

ARKIV / Permalink / 0
 
 
 
Helgen har varit toklugn för min del och det har varit sanslöst skönt! Det har varit jag och hundarna på våra luftiga 108 kvm. Det är sällan jag är hemma, och hemma själv i synnerhet, så jag uppskattar det verkligen. Mina/våra veckor är ofta på snabbspolning vilket gör att helgerna är värdefulla och då vill man hitta på saker tillsammans alternativt vara för sig själv och bara RESET:a. Landa, ladda, andas. Kompisarna skämtar alltid om att jag är som Carrie i Sex & The City och måste ha en egen lägenhet som jag kan fly till när sambolivet blir för mycket. Det ligger en viss sanning i det. Jag trivs att vara själv ibland och det har jag alltid gjort. Bara för en dag eller två för nu börjar jag känna att mannen gärna får börja pallra sig hemåt. 
 
 

Rengör Sminkborstarna

ARKIV / bikarbonat, rengöring, sminkborstar, yes / Permalink / 0
 
Det är så synd att jag inte tog en bild på hur mina sminkborstar såg ut innan jag rengjorde dem! Det var verkligen ingrott smink i dem, blir äcklad bara av att tänka på det. Borstarna bör rengöras så ofta man orkar eftersom det fastnar en massa bakterier i dem och det är inte supernajs mot huden. Istället för att köpa någon särskild rengöring så gör jag alltid en egen blandning av YES-diskmedel (några droppar), bikarbonat (dryg tesked) och varmt vatten i ett stort glas där jag sticker ner mina penslar. Låter det stå några timmar, kanske rör om lite. Sedan häller jag ut det färgade vattnet och låter penslarna stå och fälla det sista i vanligt vatten. Det sista jag gör är att ställa penslarna mot en vägg med borsten neråt och papper under så att de får torka ordentligt. Borstarna är som nya!
Till top