SELLPY

ARKIV / sellpy / Permalink / 1
 
Detta är vad jag sysselsatt mig med idag! Jag har fått både mig och min sambo att släppa taget om de där klädesplaggen som "kan vara bra att ha". Under ett års tid har jag försökt hålla min garderob ren från kläder jag aldrig använder vilket inneburit att jag packat ner dem i en kartong och burit ner i källaren. Om jag saknat dem? Inte direkt. Efter att ha läst om hållbarhet och konsumtion sedan årsskiftet blir man skadad och jag kan bara tänka på vilket konsumtionssamhälle vi lever i. Varför konsumerar vi så bisarra mängder av saker vi inte behöver eller använder? Varför går vi på det temporära lyckoruset som uppstår varje gång vi köper något, gång på gång på gång? Jag är likadan så jag kan inte svara på den frågan. Det är kul att shoppa men ända sedan jag börjat med att detoxa min garderob på skräp så har jag också börjat ifrågasätta mina impulsköp - vilket 9/10 gånger slutar med att jag glömmer bort varför jag egentligen behövde åka till stan. 
 
Nu ska jag testa skicka iväg våra bortglömda kläder och skor till Sellpy. Om någon har erfarenhet av detta företag så kommentera gärna! Jag vet inte hur det funkar eller om det är värt det men för mig känns det väldigt enkelt. Vi har fyllt tre påsar var jag och A. Skickar iväg det på närmsta schenker-ombud och sedan sköter Sellpy försäljningen. Vinsten delar man på med företaget och det som inte säljs går till välgörenhet eller skänks bort. Jag har testat att sälja och donera mina kläder och det tycker jag är väldigt värt men det är också en process som tar både tid och energi. Därför känns det skönt att outsourca det momentet ur mitt liv.
 
Är ni intresserade kan jag återkomma med resencion av företaget när jag vet hur det funkat.
 
 
#1 - - Jesper @Sellpy:

Gud vad roligt att se! Hoppas du blir nöjd, vi jobbar dagligen med att det ska vara så enkelt som möjligt för dig som säljkund. Har du funderingar är det bara att höra av sig till kundtjanst@sellpy.se :)

Till top