BURGUNDY

ARKIV / adax / Permalink / 0
 
En perfekt liten sak i burgundy som precis rymmer min kamera. Denna ska få följa med mig till Italien i påsk då jag ska hälsa på Linnea, Sandra, Sara och Amanda som är på utbytesstudier. Själv har jag verkligen velat fram och tillbaka om jag ska åka på utbytesstudier. Det finn pros och cons med båda alternativen. Det slutade med att jag aldrig ens sökte men vi får se om jag söker restplats. För mycket bök med mina hundar och jobb (i synnerhet instruerandet som jag måste uppehålla licensen till). Istället får jag nöja mig med att resa och hälsa på de som åkt! Vi är tre tjejer från klassen som åker dit och jag längtar ihjäl mig! 
 
I skrivande stund sitter jag nyduschad i min morgonrock, ska strax börja fixa mig och åka till jobbet. Efter jobbet är det tacokväll hos Lisa tillsammans med några tjejer från klassen som står på schemat. Ska bli så roligt att höra var alla håller hus just nu eftersom de flesta börjat på sin praktik.

SELLPY

ARKIV / sellpy / Permalink / 1
 
Detta är vad jag sysselsatt mig med idag! Jag har fått både mig och min sambo att släppa taget om de där klädesplaggen som "kan vara bra att ha". Under ett års tid har jag försökt hålla min garderob ren från kläder jag aldrig använder vilket inneburit att jag packat ner dem i en kartong och burit ner i källaren. Om jag saknat dem? Inte direkt. Efter att ha läst om hållbarhet och konsumtion sedan årsskiftet blir man skadad och jag kan bara tänka på vilket konsumtionssamhälle vi lever i. Varför konsumerar vi så bisarra mängder av saker vi inte behöver eller använder? Varför går vi på det temporära lyckoruset som uppstår varje gång vi köper något, gång på gång på gång? Jag är likadan så jag kan inte svara på den frågan. Det är kul att shoppa men ända sedan jag börjat med att detoxa min garderob på skräp så har jag också börjat ifrågasätta mina impulsköp - vilket 9/10 gånger slutar med att jag glömmer bort varför jag egentligen behövde åka till stan. 
 
Nu ska jag testa skicka iväg våra bortglömda kläder och skor till Sellpy. Om någon har erfarenhet av detta företag så kommentera gärna! Jag vet inte hur det funkar eller om det är värt det men för mig känns det väldigt enkelt. Vi har fyllt tre påsar var jag och A. Skickar iväg det på närmsta schenker-ombud och sedan sköter Sellpy försäljningen. Vinsten delar man på med företaget och det som inte säljs går till välgörenhet eller skänks bort. Jag har testat att sälja och donera mina kläder och det tycker jag är väldigt värt men det är också en process som tar både tid och energi. Därför känns det skönt att outsourca det momentet ur mitt liv.
 
Är ni intresserade kan jag återkomma med resencion av företaget när jag vet hur det funkat.
 
 

Fredagsbeslut

ARKIV / Permalink / 0
 
Dricker smoothies varje dag! Grönkål mixat med kiwi och osötat kokosdryck blev det imorse.
 
Idag är det fredag! Blev en lån arbetsdag då jag började lite tidigare för att göra någon utbildning innan dagen började. Slutade lite sent för att jag fastnade i jobb. A har hur som helst lovat en date hemma klockan 18 så vi får se vad han har i görningen. Livet med en mäklare är inte alltid lätt att schemalägga. 
 
Själv har jag beslutat mig om en rad olika saker idag.
 
1. Jag ska inte läsa webbdesign som tänkt.
2. Jag ska inte heller läsa projektledning, som också fanns som alternativ.
3. Jag ska inte ta csn-lån för resten av terminen.
4. Istället ska jag jobba (och resa).
5. Jag ska läsa Managerial Perspectives on Strategy, People, Projects and Processes D
till hösten (99% säker). 
Till top