Favorite person

ARKIV / Permalink / 3
 
Det är nog första gången jag postar en sådan lättklädd bild på internet men hallå kolla!! Det är min PAPPA!
Japp, tappa hakorna om ni vill.
 
Snart fyller min pappa 52 år och senaste drygt 1,5 åren har han dragits med en kropp som inte funkar som den ska då han krossat hälen. Min pappa har alltid varit välbyggd i och med hans fysiskt krävande jobb men sedan skadan har han tappat allt. Han har accepterat att vara ofunktionell, åldrad och helt enkelt obrydd. Jag förstår det eftersom att han fortfarande kan ha rysligt ont i foten och det förstör. Ändå vägrar jag se honom svag och har gett mig fan på att få honom tillbaks i form om det så ska bli mitt livsprojekt. Det började med en hel massa tjat. Pappa du måste träna upp rörligheten igen. Pappa du måste uppehålla övre kropp även om undre inte hänger med. Pappa nu har du tappat axlarna också.. Sedan köpte jag en träningsboll att rulla fötterna på. Han har varit jätteduktig att rulla på den där bollen, säger mamma. Och så hände det efter nyår: han började simma, något han alltid älskat. Nu är det dags att ta nästa steg och det är in i gymmet för att bygga upp kroppen igen. Han har så länge sagt att han borde följa med min mamma, att han borde, mumlar om att han också vill men vad gör han? Ingenting. Alla känner vi igen "vi tar det imorgon..eller nästa vecka".
 
Jag tror alla har något gott att hämta i träning. Precis som min mamma fått ner sitt höga blodtryck, börjat få tillbaka sin balans samt fått mer ork och glädje. Så tror jag att alla människor kan må bättre - om inte bara för att få ett avbrott i vardagen framför skrämen. Jag vet att det är en ren och skär KAMP i början och det är lätt att man tappar lusten just därför men vi måste trots detta hitta vägar att ta oss igenom och fortsätta. Kroppen kommer chockas och musklerna kommer skrika men det är för att vi är ovana. Ovana att arbeta med något som borde vara det mest naturliga - använda vår kropp fysiskt. 
 
Jag har köpt gymkort, träningskläder och gjort upp fyra olika träningspass som jag skrivit upp så att min Pappa inte ens ska behöva tänka när han går och tränar. Jag vill göra det så enkelt som den lilla träningsbollen som han rullar under fötterna medan han tittar på tv. Min plan är att ta honom till gymmet på söndag och så ska vi gå igenom vikter och övningar. Detta ska bli så spännande! #happichallenge
 
#1 - - kerstin ehrenholm:

Va bra kämpa på ta hand om dig med Lycka till

#2 - - Hanna Karlsson:

Vad fint gjort av dig!

#3 - - Jenny:

Vilket otroligt fint ock mäktigt inlägg!

Håller tummarna att allt går bra! :)

Till top