Hometown

ARKIV / sellpy / Permalink / 0
Det har gått en vecka här i Kalix. Jag tuffade upp hit med mina hundar i föreställning om att vila upp mig men det blev lite tvärtom. Först och främst så är det sällan jag är upp och stannar mer än en helg. Mitt rekord hemma är nog knappt tre veckor i streck sedan jag flyttade hemifrån då jag var 14, nästan 15 år. 
 
I veckan har jag gymmat och gått på yoga tillsammans med mamma. Åkt längdskidor på isen tillsammans med hundarna. Städat och rensat i huset, oj vad jag har rensat alltså. Hela köket, hela linneskåpet och halva förrådet. Dessutom har jag beställt Sellpy-påsar som vi ska fylla med kläder. En del grejer har jag fört till välgörenhet och återvinning redan. Umgåtts med vänner en hel del. Vi har kört skoter, varit i stugan, bastat två kvällar, grillat, lunchat och fikat. Jag har varit till både Finland och Töre för att köpa material till bastubygget som sker i husets källare. Hälsat på Bosse och Eila för att önska Glad Påsk. Det är inte mycket jag lyckats sitta still, en hel del smått och gott har hunnits med.
 
Det har känts skönt att inte ha någon agenda. Dagarna har av sig självt fyllts av det som passat just då. Under fredagen satt jag ute i stugan tillsammans med tjejerna då jag fick höra om det hemska som hänt i Stockholm. I efterhand har jag suttit och läst och sett videos från händelsen tills jag blivit alldeles matt. Kontakter från andra länder har skrivit och frågat om vi är okej, det känns så surrealistiskt. Jag har så svårt att sätta ord på det. Hur ska man tänka och agera i en sådan här situation? Det kommer närmre och närmre men ändå är det så svårt att ta in. Jag känner mig trygg för att jag vet att min familj, mina djur och vänner är i säkerhet men mina tankar går till människorna som var där. 
Till top