Intervju och shopping

/ Permalink / 0
 
Idag började jag dagen med en arbetsintervju som jag inte väntat mig. Även om det inte leder någonstans känns det roligt att veta att man någonstans gjort avtryck. Det är längesen jag kontaktade arbetsplatsen, visste att det redan tillsatt alla tjänster, men bad om att få träffas ändå. Något som visade vara ett bra beslut. Igår traskade chefen in på min pojkväns jobb ( ! ), på jakt efter mitt telefonnummer. Och bara en sådan sak, att jag vet att de varken har mitt CV eller andra kontaktuppgifter och att de ändå efterlyser mig - då måste jag ju ändå finnas i tankegångarna. Jag vet att det är svårt att ta sig in på ett sådant företag utan att man känner någon som känner någon, kalla det småstad eller svågerpolitik men det ÄR svårare när man inte har en väg in. På många arbetsplatser är det också svårt att veta vem man ska kontakta - om det ens går att kontakta någon då många arbetsplatser idag har en egen plattform där man får registrera sitt CV. Jag har så svårt för sånt, alla mina jobb har jag fått genom att gå till företaget och presentera mig, ta i hand och berätta om mig själv - med eller utan CV - och INGEN har någonsin tittat på mina fina betyg som jag slitit för. Däremot är det många som tycker att jag hunnit med mycket, många som tycker att jag har bra arbetslivserfarenhet, så idag skulle jag säga till alla (vare sig du går på högstadiet, gymnasiet eller universitetet) att extrajobba. Jag har själv extrajobbat sedan jag gick i 8:an på högstadiet och idag har jag det att tacka för! Även om mina utbildningar också visar på en ambitiös person. Och som min pappa säger "Det är alltid lättare att anställa en person som redan har jobb, för då vet arbetsgivaren att det är fler som vill ha samma person".
 
Just jobb denna vår har varit sjukt otajmat för mig. Mycket har handlat om skolan och mina tankar snurrar hela tiden runt saker jag vill göra. Praktik i höst eller nästa vår, jobba, utlandsstudier, extrakurser - valen är många och tiden är knapp. Hur ska man ens veta vad man vill med livet? Jag har nästan slutat försöka förutspå för saker verkar lösa sig av sig självt och det enda leder till det andra, utan att jag kan kontrollera det.
 
Efter intervjun gick jag på stan och shoppade och åt lunch med A. Har behövt gå på stan i flera dager men kommer alltid annat i vägen. Unnade mig ett par nya solisar, köpte en ny större almanacka (trodde att jag var smart som köpte en mini-almanacka tidigare men det funkar inte för mig), present till min fina vän som fyllt år, småsaker till skola och hem samt en massa halstabletter då jag varje morgon vaknar upp med en motorsåg i halsen. Mötte upp lisa och drack en kaffe - alltid lika trevligt! Sedan mötte jag upp A igen för att åka till en kille som köper in gigantiska växter från utlandet. Vi har nämligen köpt växter från honom förut och nu hade han fler han ville bli av med. Tycker det är så fint att inreda med stora träd och andra slags växter som står på golvet. 
 
 
 
 
Till top