Two days in a new place

/ Permalink / 0
 
En uppdatering vore på sin plats, minst sagt. 
Vi är inne i sommarens första månad och jag anar redan att den bara kommer rinna mellan fingrarna på oss. Jag har gjort min sista tenta för andra året på universitetet och jag har börjat på mitt nya jobb. Jag och A har haft besök från både söder och norr. Vi har haft otaligt antal grillkvällar med nära och kära. Det känns som att de senaste två veckorna varit så himla fina bara - fyllda av skratt och roliga aktiviteter. Varje dag har avslutats med en lång promenad längs med älven tillsammans med A och hundarna, köpt en coffee to go och funderat på vad det är för djur som simmar runt i vattnet varenda kväll vi är och kastar hundarnas leksak på gräsytorna.
 
I måndags var det nationaldag och det behövde jag verkligen! På lördagen var vi inbjudna hos Fredde och Josefin, spenderade nästan hela dagen där. Största delen av söndagen gick åt kvartalsutbildningar för min del och sent på kvällen kom familjen förbi på kvällsfika innan de fortsatte sin bilresa norrut. Måndagen spenderades ute i Arboretum, älskar det stället - så himla rogivande. På kvällen fick vi lite ångest över att vi skulle jobba på tisdagen så vi åkte och köpte metspön, for och fiskade. Det mest intressanta som hände den kvällen var att jag fick en abborre på kroken och sedan en gädda som liksom högg min abborre (!)
 
Och så kom tisdag. Första "riktiga" dagen på jobbet och jag skulle för första gången stå helt själv. Snacka om att kasta sig ut i skarpt läge - jag var (och är till viss del fortfarande) helt lost...men man måste lära sig även om man är livrädd att göra fel. I slutet av dagen har jag i stort sett krupit på knäna hela vägen hem för att jag varit så trött i huvudet. Redan idag kändes det som att learning by doing börjar sätta sig och vissa saker börjar flyta på riktigt bra. Bortsett från trötta kvällar och tidiga morgnar (har morgonpass innan jobbet) så är jobbet himla roligt, allting och nytt och främmande och ingen dag är sig lik. Jag längtar tills man blivit mer varm i kläderna! Och på tala om kläder så älskar jag att faktiskt ha en anledning att klä mig fint varje morgon, fylla en funktion i samhället och såklart: möta alla olika människor. Dagarna går så sjukt fort.
 
 
 
 
Till top