Alla hjärtans dag

/ Permalink / 1
 
Har haft en helt underbar helg med min bättre halva.
Alla hjärtans dag för mig är en dag som alltid firats, jag har vuxit upp så. Det är liksom en anledning att visa kärlek lite extra mycket. För vissa är det bara en dag som alla andra, för andra är det en bra anledning till att frossa choklad och för vissa är det en högst viktig dag för att det finns en anledning att visa kärlek som man kanske aldrig annars hinner eller rent av glömms bort. Jag tycker att det är fint vare sig man drar alla växlar eller ingen alls. Önska alla sina nära och kära, på sociala medier eller bara genom ett samtal - att ha en fin dag. 
 
Jag älskar att gå på date med A och det gör vi ofta. Vi gillar att hitta på saker, ofta lagar vi fina middaggar hemma och varenda kväll myser vi i soffan framför filmer. Så egentligen är inte alla hjärtans dag på något sätt olikt våra andra dagar. Det bara är så att vissa saker så som alla hjärtans dag får vara lite cheesy bara för att.
 
Lördag hade jag pass på dagen i vanlig ordning, tentaplugg och Emma kom på besök. På kvällen firade vi lite alla hjärtans dag i förskott då A är helt oförmögen av att hålla sig från att ge eller öppna presenter. Söndag åkte jag och A ut till hamptjärnsstugan, lite utanför Umeå, vilket var helt underbart vackert nu när det snöat så mycket. Där grillade vi, hade tagit med lite smått och gott. Lät hundarna springa och bara njöt. Väl hemma hann vi knappt kliva ur duschen förrän vi somnade i soffan, helt slut av all friskluft. På kvällen dansade vi runt i köket till musik samtidigt som vi lagade vi mat, en storslagen middag som såg ut såhär:
 
Förrätt 1: Avokado fylld med röra på färska räkor och västerbottensost
Förrätt 2: Musselsoppa med vitt vin (oh my! detta var topp 3 av allt jag ätit i mitt liv)
Varmrätt: Oxfilé med hasselbackspotatis och whiskeysås
Efterrätt: Kladdkaka med daim och färska hallon
 
Mums! Vi har liksom börjat inse att vi måste börja bjuda hem människor på mat nu när vi flyttar till större. Dels för att det är så himla kul att laga god mat men sedan också för att vi lagar på tok för mycket mat för två pers...
 
#1 - - Annette Ibsén:

Underbar bukett- så härligt med en sådan kärleksförklaring! Jag tycker absolut som dig- i någon form ska man passa på att fira kärleken lite extra på alla hjärtans dag!

Till top