Men jag ville gå längre än så och hamna bland molnen

BY SANDRA, Q/A / Permalink / 0
Denna bild fotade jag uppe i Katarinahissen, Stockholm
 
Många har frågat mig om jag ångrat mig. Ångrat att jag gav upp Stockholmsdrömmen. Ångrat att jag tog lån och köpte en lägenhet med mitt ex. Ångrat att jag är där jag är idag. 
 
Det slog mig idag när jag pratade med mamma i telefon och hon hyllade både mig och mitt ex för att vi har en sådan bra kontakt idag och verkligen kan prata om allt. Att vi pratar och planerar om hur och när vi ska sälja vår lägenhet för att vara mest strategiska. Nej jag ångrar ingenting. Vi var överens om att vi köpte lägenheten som en investering, skrev direkt kontrakt mellan varandra så det har aldrig varit några konstigheter. Vi äger allting lika mycket tillsammans och kommer lösa det på samma sätt så att båda får ut lika mycket. Det känns ganska bra att lägenheten ökat en halv miljon på ett halvår! Värmer i en students hjärta. 
 
Stockholmsdrömmen. Ja jag tänker tillbaka på slutet av sommaren när jag gick på bröllop. Jag träffade mina kompisar från gymnasiet som idag bor i Umeå precis som jag. De frågade direkt "Var ska du nu, ska du tillbaka till Umeå eller?". Båda dem och även många andra i min närhet har tagit för givet att jag ska ta mitt pick och pack och dra. Det är väl också det jag själv trodde att jag skulle göra, i ärlighetens namn. Det har varit och är en lång process. Att acceptera att stanna, att acceptera att inte springa från sådant som är lite jobbigt. Varannan dag vill jag packa mina väskor och söka utbildning på annan ort, resa utomlands, skaffa ett jobb, bara försvinna. En annan dag vill jag bara mysa ner mig i min stora soffa med en kopp te, köpa nya ljus och måla om den fula väggen i sovrummet. Jag kommer alltid ha stora planer och jag sitter inte fast någonstans. Just nu är jag precis där jag ska vara. Skola, jobb, träning, hundar, kompisar och en egen lägenhet - jag har alla delarna. Jag ser möjligheter för förändring inom både jobb och skola. Aldrig nöjd nej, men visst är det bra att landa ibland. Och är det inte underbart när man kan ha en bunke med orullad chokladbollssmet stående i kylen, det är ju bara jag som ska äta från den ;)
 
Till top