Frukost

FOOD & TRAINING / Permalink / 0
 
Såhär ser min fancy-frukost ut idag.
Yoghurtkvarg med havregryn, frön och bär. 
Rågbröd som ICA Maxi's bageri bakat, älskar det.

Hemmagjorda subway-cookies

FOOD & TRAINING / Permalink / 0
Alltså drömkakorna! 
Jag har testat många subwaykak-recept men nu känns det som att jag hittat hem.
 
Recept för drygt 30 st (beroende på storlek på bollarna!)

150 gram smör
3 1/2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
1/2 dl fiberhavregryn
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
(valfritt) 100 g vit choklad, mörk choklad, nötter 


Ugn 175 grader.

Smält smöret och låt det svalna något, sätt in i kylen exempelvis. Blanda socker, sirap, ägg och äggula i en skål och tillsätt smöret. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en annan skål och vänd sedan ner det allt eftersom i smörblandningen. Om du valt att ha chokladbitar i så hackar du dessa och häller ner dem i smeten.  

Forma bollar (mina var kanske 3 cm i diameter, stora bollar=stora kakor!) som du plattar till något på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda kakorna i nedre delan av ugnen 9-12 minuter. Jag körde i varmlufts 9,15-9,30 minuter och de blev perfekta.

Till top