En gammal version av mig själv

BY SANDRA / Permalink / 0
 
Jag träffar dagligen trevliga kunder när jag jobbar i skobutiken. Många livshistorier får jag ta del av och många gånger klickar jag med kunder. Däremot har jag aldrig varit med om att träffa min själsfrände förrän nu. När jag googlar på ordet hittar jag detta: Själsfränder är två individer som har mötts i tidigare liv och som är förutbestämda att mötas igen. Vi har alla en själsfrände, någonstans finns det någon som väntar på just dig.
 
Den som förstår kärleken till skor förstår vilken big deal detta är: För en vecka sedan klev det in en äldre dam i butiken. Jag hjälpte henne med att hitta skor för precis som jag hade hon storlek 35. Hon berättade om hur hon alltid använt klackar och beskrev hennes stil. Sorgsen var hon över att inte kunna trippa runt i sina gamla pumps som hon bevarat sedan slutet av 70-talet. Inte hade hon någon som kunde ärva dem heller, hon hade försökt med samtliga barnbarn. Sedan tittar hon på mig.
 
Allvarligt, säger hon. Skulle du vilja ha mina skor? Jag har ett par riktigt fina i ormskinn, du skulle äääälska dem! Jobbar du här ofta?
 

Jag hade inte tagit henne för orden men jag var eld och lågor i stunden. Drömmen, tänkte jag. JAAA JAG VILL HA DEM! JAAA JAG SER FRAM EMOT ATT TRÄFFA DIG IGEN. Men ändå tvivlade jag på att jag skulle se den lilla damen igen. 
 
Idag klev hon in i butiken, med påsen i högsta hugg. Bara för att ge mig hennes älsklingsskor. De satt som gjutna på mina fötter. Åååå, brister hon. Exakt sådär såg mina fötter ut i dem där skorna! Och exakt sådär smal var jag också på den tiden! Själv befann jag mig på en annan planet tror jag. Helt överlycklig över denna skatt, denna oväntate gåva. Hon ville veta mitt namn och själv hette hon Agneta, jag kommer aldrig att glömma. Jag kramade henne hårt, rörd över hennes genuina sätt och omtänksamhet. Jag insisterade om att få betala. Skorna är extremt välbehållna, högsta kvalitet och kvar i orginalkartong. Förstå hur gamla de är och välanvända men ändå ser de ut som på bilden ovan.. Köpta för 899 kr på slutet av 70-talet (då var det väldigt mycket pengar!). 
 
Nej nej, sa hon. Nu ska jag gå och ta mig en fika och tänka på att mina skor äntligen kommmit till rätt ägare.
Till top