Q/A - VAD HAR JAG GJORT I LIVET?

Q/A / Permalink / 0

 
De skulle vara kul att läsa en kort sammanfattning om dig och ditt liv hitills, du verkar ha många bollar i luften nu och även tidigare. Vad har du jobbat och studerat med tidigare? Kul med lite motivation!
 
Jag tycker det kan vara roligt att se tillbaka på mitt liv för att inse hur mycket jag gjort.
Det mesta startade redan på högstadiet då jag fick mitt första extrajobb från min praoplats i åttan vilket var på en barnklädesbutik. Jag jobbade på söndagar, spelade innebandy i damlaget och hade väldigt lätt för mig i skolan. Kalix har aldrig känts som mitt hem trots att jag bott där under största delen av mitt liv (6 år till 15 år). Har alltid velat göra mer än jag kunnat för att jag varit för liten, alltid haft många idéer. När jag började nian bestämde jag mig för att söka gymnasium på en annan ort. Jag hade innan nian varit en hel sommar i Finland och krigat ihop pengar för att köpa en egen hund. Jag åkte ner till Stockholm och gjorde min största affär hittils i den åldern. Wilma blev äntligen min och en påfrestande vinter satte igång med slutbetyg och valp. Jag ville gå det värsta och bästa så jag gjorde ett intagningsprov och kom in på mattespets i Luleå. Naturvetenskapsprogrammet + matematik A-E, matematik diskret och breddningskurser. Dessutom fick vi möjlighet att läsa matematik på universitetsnivå i 3:an. Så ja, utbildningen var den värsta och bästa. Kompakta scheman, långa dagar. Jag hade tur att jag hade min dåvarande pojkvän som stöttade mig och alltid fanns där. 
 
I början av gymnasiet slutade jag med innebandyn eftersom det inte gick att pendla. Jag började istället leta mig till gruppträningen och gymmet. Tränade och tävlade agility med Wilma. Extrajobbade på COOP Arena och även vissa söndagar på klädesaffär i Kalix. Ett föredrag för 40 stycken av Luleås chefer ledde till att jag fick ett sommarjobb på Tekniska förvaltningen i Luleå. Det var mycket prestige att ha ett eget kontor och jobba med sommarjobbare och fastanställda som var eller skulle bli civilingenjörer. Jag lärde mig mycket. Gjorde även mitt projektarbete där och skapade en databas för inflödande trafik i Luleå stad. Någonstans under andra året gjorde jag slut med min dåvarande pojkvän. Inte för att jag inte var kär utan för att jag kände att jag missat ett viktigt steg i mitt liv. Jag kände mig beroende av honom och ville hitta mig själv. Jag satsade på skolan även fast jag kände mig malplacerad i diskussionerna om svarta hål. Jag satsade på träning, jobb och Wilma. Gick ut med sjukt bra betyg och hade alla dörrar öppna, precis som jag planerat. Ett enda litet problem: Jag visste inte vad jag ville göra. Kom in på Handelshögskolan i Stockholm men tackade nej. För första gången i mitt liv satte jag mig ner och började göra en lista på vad jag egentligen ville. 
 
Först upp på listan var en önskan om att bli instruktör. Jag hade aktivt gått på gruppträningspass under lite mer än två år utan avbrott och avgudade instruktörerna. Kunde verkligen relatera mig själv med den rollen. Alla i min klass hade flyttat iväg för att bli civilingenjörer eller läkare, det kändes verkligen så, och när det väl kom till kritan ville jag varken eller. Jag var spyless på matematik, fysik och även om jag verkligen skulle tycka läkare är coolt så står jag inte ut med sprutor. Jag hade under hela tredje året bott tillsammans med min diabetiker till bror som jag flyttade ihop med i en trea då han kom till Luleå för att spela hockey och plugga. Det kändes så konstigt att inte sticka iväg efter studenten, det hade varit min plan i tre års tid. Stockholmsdrömmen. 
 
Jag läste JÖKEN för fastighetsmäklare samtidigt som jag fick ett heltidsjobb på en skoaffär. Jag utbildade mig till instruktör och blev anställd på Sensia/Hermelinen. Köpte lilla Vera. Uppfyllde drömmar som jag hade just där och då. På träningsanläggningen träffade jag min nuvarande sambo. Jag trivdes som fisken i vattnet på migg jobb. Min chef var min förebild både som privatperson och butikschef. Jag fick mycket ansvar. Hon fick missfall vilket gjorde att jag fick steppa upp på hennes position under en kort period. Jag insåg att livet är så mycket mer än att plugga och tjäna pengar. Jag lärde mig njuta och jag lärde mig att ta vara på de små saker som gör mig lycklig snarare än att stressa efter nya kickar hela tiden. Under mina tre år i Luleå hann jag bygga upp ett helt nytt nätverk, jag formades som person och växte något fruktansvärt mycket! Jag hade aldrig ens haft tankar på att flytta till Umeå men jag visste att jag ville studera vidare och jag hade insett hur viktigt mitt liv på sidan om är. Jag ville inte bli en fattig student, ville inte bo i korridor eller räkna korvören för att överleva. Jag ville fortsätta instruera, utbilda mig mera och jag ville även fortsätta tävla med mina hundar. 
 
Så nu sitter jag här i Umeå. Lustigt nog har jag mina bästa vänner från Kalix här och även en massa nya vänner både i skolan och utanför som jag värdesätter högt. Ingen helg är den andra lik. Vi bor i en nybyggd lägenhet där vi själva valt alla tillval (toppar listan av de största investeringarna hittils). Jag har hyresgäster i en annan lägenhet här i Umeå och extrajobbar en del på skoaffär bara för att jag älskar att sälja skor. Jag älskar att kunna cykla överallt även om vi har bil. Jag studerar till civilekonom med inriktning mot service management (design och beteendevetenskap) - passar min personlighet som handen i handsken. Det har gått relativt enkelt hittills eftersom jag har så otroligt mycket erfarenhet från att ha jobbat men det ger mig också utrymme till att göra arbeten riktigt bra och jag känner mig intresserad av de kurser jag läser om man jämför med gymnasietiden. Jag tränar och tävlar med både Vera och Wilma. Jag har startat ett företag för ögonfransförlängning. Jobbar på Sveriges största träningsanläggning IKSU där jag håller i BODYPUMP, CXWORX och Core Control. Jag vet inte om jag kan säga att saker och ting börjar falla på plats. Det är fortfarande många mål jag har att uppfylla men jag är också nöjd med min vardag som den är. "Sandra, du kan inte hålla fast vid tron om att det är grönare på andra sidan, för det är det inte - jag vet" - så sa min chef till mig och det tänker jag på många gånger. Idag är jag en målmedveten men lugn Sandra. Jag ser fram emot vad sommaren har att erbjuda, jag har slängt upp några nya bollar i luften.

Flyttkaos

/ Permalink / 0
Ser ni Vera? ;)
 
Tentaperioden är över och vi koncentrerar oss på flytten. Hämtade nycklarna direkt efter dagens lektion och det kändes liksom overkligt att äntligen kunna gå in i lägenheten när vi vill. Har ägnat många söndagar åt att cykla till bygget bara för att försöka se in genom fönstrerna. Det vi gjort idag är att vi hämtat våra nya möbler från Mio och skruvat ihop alltihopa så att det underlättar morgondagen. Både föräldrar och vänner kommer för att hjäpa oss så jag tror att det kommer gå riktigt smidigt. Beställde pizza på vägen hem så nu är jag mätt och belåten, redo för en god natts sömn.

Alla hjärtans dag

/ Permalink / 0
 
 
Såhär mysigt har vi det just nu
 
4.30 ringde klockan idag och vi hade en halvtimme på oss att göra oss i ordning och hoppa in i bilen. Klockan 8 gick startskottet för första loppet i Skellefteå och vi var trea (varje lopp tar knappt 30 sek). Wilma tog däcket åt fel håll och blev därmed diskad redan i början men annars var vi fläckfria vilket betyder att vi gjorde ett sjukt bra jobb. Det är svårt att förklara för människor att "det gick sjukt bra men vi blev diskade" om man inte varit och sett agilitytävlingar och hur få som går igenom ett lopp utan fel,vägran eller diskning. Otroligt små marginaler. I klass 1 small var det knappt 25% som gick igenom utan att bli diskade. Vill ni se ett klipp från dagens lopp kan ni gå in på min instagram: sandraviks. Ångrade att jag inte anmälde mig till ett till lopp idag men Wilma var helt slut efter första så det var kanske lika bra. När nerverna släpper vill man bara springa en gång till! Jag hade hela familjen på läktaren så det var extra roligt att det gick så bra. Efteråt checkade vi in på hotell och lämnade hundarna medan vi gick på stan med familjen. Lite shopping och en otroligt god rökt lax till lunch. Nu har familjen åkt hem men jag och o + hundarna stannar kvar till imorgon. Imorgon väntar hoppklass vilket betyder att alla kontaktfält är borttagna, får hoppas på att vi fixar däcket! Känns onödigt att köra på ett av de enklaste hinderna medan man klarar alla de svåra. Vi har lyxat till det med ett deluxerum så att vi har bastu på rummet. Ska mysa och gå ut och äta middag ikväll, kan inte annat än att vara lycklig.
Till top