Merry Christmas

/ Permalink / 0
 
God Jul mina fina läsare!
Trots att vi inte har några särskilt uttalade traditioner på jul så har dagen bestått av det gamla vanliga: julgröt, träning (skidåkning), kalle anka, en massa mat och efterrätt, paketöppning, längre hundpromenader och mys. Julen är lugn och varm, en anledning till att skicka hälsningar till nära, kära och gamla bekanta.

Morgonpromenad

/ Permalink / 0

Så härligt att få plumsa runt i djup snö såhär på julaftons morgon tillsammans med hundarna.

Dan före dopparedan

/ Permalink / 0

För några dagar sedan landade jag i mitt vinterland Pajala hos farföräldrarna. En halv meter snö och längdskidåkning har stått på schemat men vi har även hunnit med dop, julstök och besök hos bekanta. Mer snö kom det idag också. Har haft det riktigt roligt med gamlingarna uppe i den lilla byn (mellan 70 och 90 år). Knappt så jag själv hinner med i svängarna, verkar vara hetsigt som pensionär. Älskar att lyssna på berättelser och historier, skvaller och svammel med de gamla. De är inte gamla, säger dem, "upp till åren kanske" och så sitter vi i mörkret för att inte rynkorna ska synas, äter hembakat och skrattar.  
 
Idag kom resten av familjen upp och imorgon ska vi fira julafton. Mer skidåkning ska det bli, alltid en aktiv jul! Förhoppningsvis får jag testa mina nya skidor som jag råkas veta att jag ska få i julklapp.
 
Ikväll är det uppesittarkväll med glögg och godsaker som väntar. 
 
 
Till top