En annan planka

/ Permalink / 1

Har varit ut och tryckt vitlöksbröd och en 400g kött ikväll. Så nu ligger jag i soffan och undrar hur man kan bli så mätt, ska se This is 40 och sedan får det vara godnatt. Tidig träning imorgon!

Det är inte bara på film

/ Permalink / 0
Den här skolveckan har varit intressant.
 
Hela måndagen arbetade jag på att färdigställa min projektrapport och skickade in den på kvällen. En stor sten lättade från axlarna och plötligt känns det som att jag har all tid i världen till allting. Jag firade med att inte plugga fysik den dagen utan istället belönade jag mig med ett härligt träningspass som gick hur bra som helst. Sedan kom tisdagen och då insåg jag att jag kanske hade behövt plugga fysik dagen innan så jag fick illa tvunget sätta mig ner under kvällen och bara plöja.
 
På tisdagen efter skolan så gick jag på stan en sväng under tiden jag väntade på mitt träningspass. Kände att jag var hungrig så jag gick och köpte bästa räkmackan i stan. Där mötte jag min psykologilärare, han sitter ofta på fik och jag har alltid förundrats över detta så jag frågade om jag fick slå mig ner. Jag fick träffa hans fru och de båda jobbar/har jobbat inom psykiatrin. Verkligen intressanta människor och så enormt duktiga på att diskutera livet (konstigt nog hehe..). Det var en riktigt lyckad fikastund som gjorde att jag missade min träning och hela alltihopa. Körde ett gympass istället och sedan satte jag mig som nämnt med fysikboken i famnen.
 
Något annat som snackades om hela tisdagen var det omtalade twitterbråket som ägt rum dagen innan. Det handlar om en teckning som satts upp på skolan där man klippt ut ett par kvinnliga ben. Man har alltså klistrat upp en så kallad "sexistisk nedräkning" fram till studenten och så har elever reagerat på teckningarna där man visar upp vältränade kroppar både på kvinnor och män. Jag tycker det hela är lite töntigt i och med att jag inte alls tittat på teckningarna eller analyserat dom på det sättet. Men det är klart, jag tror absolut på argumentet som säger att vi människor påverkas omedvetet av alla skönhetsideal.
 
Feministerna på skolan fick i alla fall genom skolledningen ta ner alla dessa teckningar (hälften av säkert 90 stycken teckningar) eftersom det är opassande att man ska vara tvungen att påverkas av sexistiska teckningar även i denna fristad som skolan är. De som i sin tur hade tillverkat teckningarna hade givetvis inte menat något sexistiskt med det, det var ju bara en kul grej.
 
På denna nivå i diskussionen tycker jag att man kan acceptera att vi människor är olika. Just nu trendar feminismen och jag känner så många i min närhet som går igång på minsta lilla grej som kan kopplas till ojämställdhet. Man drar allt till det yttersta i alla situationer. Men vem har bestämt vilken kropp som är snygg egentligen? Många tycker om att motivera sig själv med att sitta och titta på vältränade kroppar för att man själv vill ha det. Media osar sexism för att det är uppskattat och/eller triggar igång diskussioner men skulle ingen tycka om det, ingen skulle köpa tidningarna eller gilla alla bikinibilder på instagram - då skulle det förmodligen inte se ut som det gör. Alla människor är vackra så är det bara. Och att det finns de människor som vill ändra den skeva bild som vi har på oss själva, framförallt vi kvinnor, så är det ett stort steg för mänskligheten.
 
Hur som helst så eskalerade denna diskussion på twitter efter att en tjej lagt upp en tweet om att bilderna ska ner. De som gjort bilderna tog illa upp och allt eftersom har allt fler människor blandats in och idag handlar det om rent och skärt personpåhopp från höger och vänster. Jag tycker allt blev så himla fel?
 
Från ena gruppen kommer kommentarer så som att den andra gruppen kan fortsätta sitta och rita nakna teckningar, de får säkert en bra karriär.
Från andra hållet kommer kommentarer så som att de som är feminister ser förjävliga ut och att de ändå inte ligger i riskzonen för att bli trakasserade.
 
Alltså hallå där? Någon måtta får det väl ändå vara. Onödigt, omoget och oskönt att hata på varandra kan man tycka.
 
Det har varit precis som en dålig High School - film. Bråket på twitter pågick säkert i över sju timmar under måndagen och dagen och fortsatte hela tisdagen. På skolan visste alla om det så plötligt gick alla in i matsalen med ögonen riktat mot teckningarna, pakterna möttes med onda blickar och allt var bara vansinnigt spännande. Teckningarna revs ner och i revansch stoppades det upp en massa teckningar med ett ord på: CENSUR - vilket signlarerar något ännu värre, eller? Kul var det för oss som bara tittade på i alla fall.
 
Till råga på allt skapades det ett nytt konto på twitter som man kan jämföra med Gossip Girl fast Gossip Kungs. Sjukt klockrent ju.
 

"Kände ni av den dåliga stämningen i matsalen? Kanske var det för att årets hetaste bråk på twitter ägde rum igår."

 

 "Dåliga vibbar sprids på kungs. Kommer 3:orna kunna hålla sams till studenten?"
 
 "Vi läser att diskussionerna fortfarande är heta. Hur kommer detta sluta? Vi föredrar alltid ett krig men kommer någon skjuta första skottet?"
 
 
Gjorde fysikprovet på onsdagen och det gick bra! Nu har jag påsklov.
Till top