Det bästa och värsta - Bruce Springsteen

/ Permalink / 0
 
 
 
Okej nu tänkte jag dra igenom min och Izzes weekend till Göteborg.
 
Sent torsdag kväll landade vi på Landvetter och blev hämtade av Sara och hennes kille, några bekanta till mig. Vi lagade tacos den kvällen och hade bara allmänt trevligt. Kul att träffa både Emma och Sara samt deras respektive. Väldigt trevliga och roliga människor. På fredag steg vi upp ganska tidigt för att nyttja tiden på stan, träffade många norrbottningar och hörde Bruce Springsteens låtar i var och varannan affär. Göteborg är så mysigt så vi strosade runt tills vi var tvungna att åka hem, byta om och lämna grejer innan konserten.
 
Från stan ut till Ullevi vallfärdade människor, det var speciellt. Höga förväntningar hade vi efter alla skriverier. Vi satte oss på våra perfekta platser och tittade på när Ullevi fylldes allt mer, soligt hade vi också. Stämningen var sjuk redan innan Bruce kommit ut på scenen. På något sätt fick publiken igång både klapptävlingar och vågen. Och frågan vi alla ställer oss är: Vem fan började?? Det var roligt, såg ut som tusentals maskar.
 
Sedan börjar pianot spela och då börjar det kännas ordentligt i magen. Snart kommer han. En efter en i bandet stiger in och sist men inte minst kommar han: "GÖTEBOOOORRRG! TJENA GÖTEBOOORG!!" och vi skriker...one, two, three och så drar han igång The promised land på munspel, så snyggt.
 
Och detta är alltså bara början av fyra timmar sprudlande eufori. Bruce må vara en av de färgstarkaste, tallangfullaste och varmaste personerna jag skådat. Han är riktig. Det kändes som att han satte ton och ord på alla känlsor jag känner och alla känslor jag känt. Vi hade sittplatser men man kunde inte sitta still och nog stod vi hälften av tiden och hoppade eller vevade med armarna, kanske både och till och med. Klappade händerna så att det gjorde ont. Man hade kunnat sitta och titta på den fascinerade människan hela natten och ännu längre än så. Springsteens konsert är det närmaste magi som jag någonsin varit och han tog på någonting djupt inom mig som fick mig att känna så starkt, nästan så att det var obehagligt. Jag minns att jag satt och funderade på hur något sånt här kan ta slut, det kan inte ta slut tänkte jag. Jag filmade så mycket jag kunde och dessa små snuttar är verkligen guldklimpar. När jag mår dåligt kan jag bara ta upp mobilen
 
"Vad säger du nu Bruce..?" 
"I'm a Jack of all trades, honey, we'll be alright"...
eller
"BABY WE WERE BoooOOORN TO RUUUUUN!"
 
Jepp, nu har jag svaret på alla problem. I min mobil.
 
Dagen efter vaknade varken jag eller Izze. När vi var tvungna att stiga upp så gjorde vi lite halvhjärtat iordning oss, begav oss till stan. I vanliga fall rusar vi fram men idag släpade vi fötterna. Man kände sig så tom, konstigt fulländad. Nöjd. Det kändes i hela kroppen. Jag var öm i hela kroppen, både psykiskt och fysiskt. Kunde inte ens titta på kläder utan vi bara gick, kände på kläder och när Bruce spelades på affärerna tittade vi på varandra och blev alldeles tårögda. Så sjukt var det. En expedit frågade om vi skulle se Bruce på kvällen. "VI SÅG HAN IGÅR" sa vi med tårarna i ögonen "OCH DET VAR SÅ SJUKT", fortsatte vi. "Säg inte så, jag blir avundsjuk", sa hon och gick.
 
"Prova den så kan vi i alla fall sitta ner" säger Izze när jag håller i en klänning.
"Neee jag ids inte..."
"Okej men köp den, den sitter säkert jättebra"
"Nja orkar inte, ska vi gå och fika istället?"
"Aa vi gör det"
 
Och sådär höll det på hela lördagen. Vi köpte mer saker på Espresso house än vad vi köpte kläder, vilket hör till ovanligheten. Men det kändes inte viktigt, ingenting kändes viktigt mer än Bruce och hans livsfilosofi. Jag fattar verkligen itne hur man kan bli så påverkad. Vi hade huset för oss själva resten av helgen och när det vart översvämning mot eftermiddagen så slängde vi in handduken. Ides inte äta fin middag som vi tänkt, inte gå ut. Nej, vi åkte hem. Handlade mat som vi kunde laga hemma och en massa godsaker, låg i soffan och tittade på film resten av kvällen. Kunde inte sluta snacka om hur sjuk hela grejen var, och är.
 
På söndag flög vi hem. Med bestående ärr.
 
 

Vardagsklänning

/ Permalink / 2
 
Klänningen är från H&M.
Har kommit hem från ett kokande Göteborg och ska berätta mer om det snart!

Har bokat en resa till solen

/ Permalink / 1
 
Igår slutade jag tidigare för att snabbt hinna till Kalix innan resebyrån stängde. Har suttit och lanat destination,se de senaste veckorna och har väl insett att resorna inte går ner i pris utan snarare försvinner. Hur som helst tänkte vi gå och höra hos resebyrån hur det ser ut och lite rådfråga, jag måste ju få papper för att jag är minderårig och så vidare. Mamma lämnade oss ensamma och vips så hade vi alldeles själva bokat en resa till Marmaris, 15 dagar kvar nu. Tanken är att vi kommer åka över till Rhodos för att det är så nära, så vi slår två flugor i en smäll! Jag var så nervös när jag insåg vad vi höll på att göra så jag satt och bet sönder ett godispapper och samlade flisorna i en hög.Såg första månadslönen ryka, såg hur galet det kommer bli att åka dit, såg hur bruna vi kommer vara när vi kommer hem precis då skolan börjar. Intalade oss själva att detta är vi värda efter att ha jobbat hela sommaren. Det ska bli så roligt att göra denna resa med Mikaela, vi har skämtat om det så länge.
 
Direkt efteråt när vi gick ut med biljetterna i händerna så gick vi till Willys och köpte choklad.
 
Efteråt var jag och tränade agility, vi byggde upp en hoppbana klass 3 och det gick hur bra som helst. Nu när jag vet hur jag kommer vara borta helgerna så har jag bokat in oss på tävlingar. Är sjukt nervös.
 
När vi satt hemma fick vi höra att min bror varit på nyheterna där de filmat när han tränar samt intervjuat honom. Han är hopplöst. Att hävda sig genom media är ju världen vi lever i hehe.. Så jag tar på mig att sköta hans mediaflöde! HÄR KAN NI SE INTERVJUN! Jag är stolt, han skäms.
Hela denna vecka bor de på hotell här i Luleå för att de har läger med TV-pucksgänget och då ska det ju vara lite extra fancy. Varje morgon och flera gånger om dagen ser jag stackarna vallfärda till arenan. Deras scheman verkar vara alldeles galna men jag är glad över att det går så bra för speciellt min lillebror!
 
Idag åker jag och Izze till Göteborg. Bruce Springsteen imorgon, tur att jag kan nästan alla hans låtar utan till efter att ha nött han under två år som sambo med ett av hans största fan. Kommer bli grymt. Han har många låtar om går rakt in i hjärtat hos mig, blir varm av tanken ;)
 
 
Till top