Hello Apple Pie

/ Permalink / 2

Mår bättre idag så jag gjorde en fantastiskt god och knäckig äppelpaj! Dessutom har jag nätshoppat och fått kollinumret på min nyårsklänning så jag sitter och följer dens lilla resa upp till mig. Hoppas den sitter bra för annars vet jag inte om jag hinner fixa till den..Årsresumé 2012

/ Permalink / 0

Januari

Allting började med att jag kom hem från Teneriffa var jag hade spenderat nyår. Det var en händelserik resa men också ett uppvaknande. När jag landade på svensk mark så åkte jag raka vägen till min och M:s lägenhet och började tömma allt, jag ville börja om och det var nu. Jag arbetade väldigt aktivt med bloggen och andra företag så som iphonehalsband.se och Daniel Wellington. Jag skaffade Twitter och spenderade var eller varannan dag på min träningsanläggning trots att jag allt som oftast pendlade till Kalix.

 

Februari

Var underbart. Uppvaknande nummer två skedde då jag ringde M den där dagen i Januari och sa att jag ville lämna nycklarna, det kom som en chock för oss båda tror jag. Ingen av oss ville det egentligen och när jag stod i hans hall med nycklarna kunde jag inte pressa fram ett enda jävla ord, jag som innan hade varit så säker på mitt val. Han pussade mig på pannan och jag vände mig bara om och gick. Efter det så föll vi tillbaka i träsket igen och hade en underbar tid då vi värdesatte vårt förhållande på ett helt annat sätt. Jag minns hur fint han ordnade under alla hjärtans dagg då jag inte ens trodde att vi skulle fira det. Fortfarande krigade jag på med skolan, tvåan var det år då vi hade som mest att göra men jag mådde inte dåligt för det – jag hade ju haft min kris i ettan.

 

Mars

Samuel, en av mina bästa killkompisar, drog med mig på ”modell för en dag”. Det var verkligen hur roligt som helst och vi fick mängder av fina fotografier. Testade låna hem Cosmo ännu en gång men det går helt enkelt inte att para Wilma och Cosmo då båda är oerfarna, jag har som envisats men det går inte. Jag fick äntligen klart med min lägenhet och jag började åter igen känna att jag ville bryta mig ur gamla vanor och starta om. En vana som jag inte blev av med var det ständiga fikandet på Friends, vi hävdade att det var bra för studierna.April

Jag åkte ner till Jennie nere i söder. Efter tre eller fyra år så förenades vi äntligen igen, jag fick träffa hennes kompisar, firade påsk där, shoppade och mös på. Sedan började jag min resa norrut igen men stannade i Stockholm där Izze (på väg neråt) mötte upp mig. Vi stannade i storstaden några dagar, shoppade och åt gott. Vi hann även träffa Amanda när vi väl var där. Nu började mina vänner fylla år och det eviga längtande efter min 18-års dag var värre än någonsin.

 

Maj

Hände väl just inget särskilt. Jag njöt av att bo själv och allt vad det innebär. Vi renoverade för fulla muggar och jag sprang milen för sista gången. Började vara less på skolan, ville bara att tvåan skulle ta slut. Jag började träffa nya människor. Jag köpte bikinis och längtade till sommaren.

 

Juni

Började på bästa sätt då jag fick vara bröllopsfotograf under Kim och Emilias bröllop. Jag steg upp tidigt och började fota redan då bruden steg ut ur duschen i sitt hem sedan slutade min dag kring midnatt. Det var en upplevelse som jag sent kommer glömma. Jag blev även klar med gymnasiet höll jag på att säga men det var i stort sett så.. En galen känsla och lättnad över att ha gjort bort de två värsta åren av mitt liv (inom skolan). Jag fiskade gädda, tältade och doppade mig för första gången och min bror gick ut Manhem (kan man säga) då han skulle gå sista året i Luleå. Jag började jobba på tekniska förvaltningen. Wilma fyllde 3 år. Och vi hade en jättefin midsommar ute i skärgården.

 
Juli
 
Eftersom att jag jobbade varenda dag och umgicks med vänner eller tränade på fritiden så blev jag sämre på att blogga under sommaren. Helgerna var fantastiska och jag njöt till MAX. Inget går upp mot sena sommarkvällar spenderade med människor man tycker om. Jag och Izze roadtrippade norrut med slutdestination Ötå, det var en av alla galna helger. Jag och Mika spontanbokade en resa utomlands,  vi behövde bara stå ut 15 dagars längtan. Åkte till Göteborg med Izze för att se Bruce Springsteen, han var som en uppenbarelse. Verkligen mäktigt, vi var alldeles slut dagen efter.  Min bror åkte runt med TV-Pucken och jag åkte runt och tävlade i agility.
 
 

Augusti

Inleddes med Luleå Kalaset, jag ler bara jag skriver det. Känslan av att vakna upp i en lägenhet med ett lager dricka över hela golvet så man fastnade vart man än satte foten, en fest som aldrig ville ta slut. Vi hade riktigt roligt och jag tackar alla som var inblandade. Jag slutade mitt sommarjobb även fast jag fortfarande jobbar till dom lite indirekt. Packade väskan och stack till Turkiet, det var min första utlandsresa utan föräldrar. Träffade en kille där som också var på semester som jag innan hade fått kontakt med genom instagram, det var creepy. Åkte över till Grekland och det var fantastiskt vackert, dit vill jag igen. Livet i 45 grader var inte att klaga på. Började tredje året på gymnasiet och började även på universitetet. Tränade, käkade smoothies, lånade hem Cosmo igen och Wilma blev skendräktig. Min bror började flytta in. Jag fick jobb som bartender och servitris på COOP Arena.

 
September

Tv-pucken drog igång. Jag började på allvar med körkortet. Beställde studentmössa. Hade babyshower för Rebecca. Köpte mina första Jeffrey Campbell. September bjöd på många mysiga kvällar med mina vänner. Planerade allt jag skulle göra när jag fyllt 18..

 
Oktober

Och så blev jag äntligen myndig. Jag tog körkortet på min födelsedag och det var nästan så att Rebeccas bebis föddes på min födelsedag. Öppnade traderakonto och köpte en massa triss bara för att jag äntligen kan lämna in dem själv. Vi hade spetskonferens. Jag träffade C. En dag ringde min telefon. En man i andra änden säger att jag blivit uttagen till Norrbottens Lucia och att jag behöver komma på intervju samma lördag. Detta skulle dra igång en sjuk period i mitt liv, en resa som jag aldrig kommer glömma. Jag var en av 20 och slutade efter audition som en av 10. Jag blev en av kandidaterna i Norrbottens lucia. Samma helg åkte jag ner till Stockholm för att hänga med Victor, Hade några riktigt roliga dagar där. Shoppad, gick på bio och testade på utelivet i storstan. Träffade även Alexander för första gången vilket var jättekul.

 

November

Hela månaden försvann fort som attan. Varenda helg spenderades med luciagänget. Det har varit som att leva i en helt annan värld. Hann under en veckodag åka hem till Rebecca och fota hennes fina Levi som utlovat, det blev riktigt bra bilder. Jag hann inte ens med november, så fort gick det. Många utekvällar, myskvällar, resor hit och dit med lucian, skola och jobb. Min mamma fyllde 50 år och just den dagen var vi med lucia i Kalix galleria på skyltsöndag, vi drog upp henne framför halva Kalix och sjöng. Det var sjukt roligt. Är så tacksam över tjejerna i luciagänget, vi har blivit så bra vänner och jag hoppas att jag aldrig kommer förlora dem. Det har varit ett speciellt gäng och det känns som att vi gjort avtryck vart vi än gått. AIR FIVE! MENTAL FIVE!

 

December

Finalen av finalerna. Den 12:te flyttade vi lucior in på hotell och bodde där nästan en vecka. En galen vecka. Fick dessutom mig en puss 12:12:12 på tolvslaget, episkt. Trots att jag var sjuk hela tiden så hindrade det mig inte från att uppleva allt vi gjorde. Alla intressanta ställen vi besökt så som julfest på isbrytaren och utryckning på brandstation iklädd lucialinne och brandmanskläder. Jorden gick inte under och det är vi tacksamma över. Färgade håret mörkt. Köpte en julgran. Tog min sushioskuld. Firade jul i Pajala, fortfarande sjuk men trots det en mysig jul. Nu väntar jag bara på ett storslaget nyår.

 

 

Till top